Huis
Tuin
Video

De beste tips om je buxusbol te snoeien

De buxus sempervirens ofwel het palmboopje of de buxusbol is vaak lastig in model te houden en al snel is deze niet rond meer. Wij geven je wat extra snoeitips.

Snoeiperiode

De buxusbol kan het best drie keer per jaar worden gesnoeid. Op deze manier blijf je de vorm van de buxusbol goed behouden. De eerste keer snoeien doe je begin mei, de tweede keer eind juli en de derde keer snoei je in begin september.

Snoeigereedschap

Wanneer je een kleinere buxusbol hebt kun je het beste géén gebruik maken van een elektrische of motorhaagschaar. Deze apparaten willen te snel en vaak net te veel structuur uit de buxusbol halen. Kies daarom voor een schaar. Dit kan een gewone haagschaar zijn, maar zelfs een grote keukenschaar is prima. Zorg er wel voor dat het materiaal altijd scherp genoeg is, zo krijg je gave snoeivlakken.

Weersomstandigheden

Het beste weer om je buxusbol te snoeien is met bewolkt weer. Zet je buxusbol van te voren vast in de schaduw en zorg ervoor dat deze na het snoeien ook niet meteen in de volle zon staat. Anders willen de scheuten (nieuwe takjes) te snel het model van je buxusbol weer aanpassen.

De vorm

Je wilt natuurlijk een mooie, ronde buxusbol. Kijk van te voren dan ook altijd goed naar de vorm en kijk welke kanten je moet bijknippen. Tijdens het snoeien kun je beter te vaak een stapje terug doen om even goed nog een keer te kijken naar de vorm, in plaats van te enthousiast de schaar erin zetten. Heb je een kant die net wat harder moet gaan uitgroeien? Zet die kant van de buxusbol dan na het snoeien wat meer in de zon.

Fotobronnen

Headerfoto: Ellen26 - Pixabay

ID: 2557

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven