Huis
Tuin
Video

Dit zijn de voordelen van een kas in je tuin

Een kas plaatsen in je tuin is zeker een goed idee. Heb je geld voor deze investering en zijn je buren het er mee eens? Dan zijn dit nog wat fijne voordelen van het plaatsen van een kas in je tuin.

Microklimaat

In een kas ontstaat een microklimaat. In de kas is het eerder warm in het voorjaar en hierdoor je kun je sneller aan de slag met je teelt.

Betere oogst dan je buren

Heb jij een kas en je buren niet? Dan weet je zeker dat jouw oogst een stuk beter zal zijn. Tenminste, als jullie beide op hetzelfde niveau tuinieren. Je plantjes krijgen namelijk net wat meer warmte dan wanneer ze in de kou buiten staan. Daarnaast kun je in de kas groente telen die het buiten de kas niet zouden overleven.

Langer zomer

Een kas zorgt ervoor dat je zomer met wel twee maanden verlengt. Meestal kun je een maand eerder beginnen met je teelt en een maand langer door. Je kunt er hierdoor zelfs in het najaar nog genieten van je tomaten, pepers, paprika’s en komkommers. Heerlijk toch?  

Salade het hele jaar door

In de winter zal ook in de kas de oogst wat tegenvallen, maar er zijn een aantal slasoorten die je nog steeds kunt oogsten. Veldsla en spinazie kun je dankzij de kas het hele jaar door eten.

Fotocredits
Headerfoto: JoaoJesus - Pexels

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3564

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven