Huis
Tuin
Video

Een klein balkon? 7 tips voor een droom balkon

Kan je niks kwijt op je balkon omdat deze zo klein is? Dan moet je creatief omgaan met de ruimte die je wel hebt. Wij geven je wat tips voor de juiste inrichting.

1. Denk verticaal

Balkons zijn vaak vrij kleine ruimtes. Maak daarom optimaal gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt, door ook verticaal te denken. Plaats bijvoorbeeld een hoge opbergkast of wees creatief en gebruik oude fruitkratten zoals in de foto. Naast extra opbergruimte verschaffen kun je er ook voor kiezen om accessoires op te hangen, zoals spiegels, muurvazen, tuinposter etcetera : : functioneel en decoratief tegelijk!

2. Creëer privacy

Wanneer je een open balkon hebt zit je al snel in het zicht. Een balkonscherm kan daarom voor velen een goede aanvulling zijn om wat extra privacy te creëren. Want wees nou eerlijk, niets is zo fijn als ongestoord in de buitenlucht chillen, zonder dat je gedwongen een praatje moet maken met de buren. Daarnaast wordt je ook nog eens beschut tegen de wind en kan het je balkon ook nog eens flink opfleuren!

3. Kunstgras

Woon je midden in de stad en heb je geen eigen tuin met een grasmat maar wel een fijn balkon? Dan is kunstgras op je balkon wellicht een mooie uitkomst! Zo heb je toch het hele jaar door je eigen groene perkje tot je beschikking. Daarnaast is het erg onderhoudsvriendelijk, doordat het bestand is tegen alle weersomstandigheden en makkelijk is schoon te maken. Klik hier voor meer inspiratie!

4. Hangplanten

Je fleurt jouw balkon gemakkelijk op door het plaatsen van mooie planten. Wel moet je bij het aanschaffen van planten rekening houden dat je maar beperkte ruimte tot je beschikking hebt. Maak daarom gebruik van hangplanten. Op deze manier creëer je al snel een gezellig balkon vol groen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

5. BBQ

Zodra je je balkon helemaal gepimpt hebt, wil je dit natuurlijk aan iedereen laten zien. Er is geen betere manier om je balkon aan iedereen te showen dan al je vrienden en familie uit te nodigen voor een lekkere BBQ. Met deze handige ophang BBQ is het mogelijk om zelfs op de kleinste balkons te barbecueën. Vergeet je buren niet uit te nodigen, dan heeft niemand last van de rook!

6. Balkon bar

Nadat jij en je vrienden je buikje hebben volgegeten, wil je natuurlijk nog even natellen met een wijntje of biertje. Een balkonbar is de perfecte oplossing om lekker te borrelen of een hapje te eten. Alle hapjes en drankjes plaats je gemakkelijk op de bar, terwijl jullie van de laatste zonnestralen genieten. Ook is de balkonbar natuurlijk perfect geschikt als werkplek of om een spelletje te spelen! In deze DIY laten we je zien hoe je zelf een balkonbar maakt.

7. Sfeerverlichting

Zomeravonden kunnen nogal laat worden, vergeet daarom niet aan de juiste verlichting te denken. Een simpele lichtketting voegt heel veel sfeer toe!

Bronvermelding

Headerfoto: Artur Aleksanian - Unsplash

ID: 3104

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven