Huis
Tuin
Video

Heb je een vijver? Dan moet je dit in oktober niet vergeten te doen

Met de herfststormen blijf je het liefst uit de tuin en vergeet je juist belangrijke tuinklusjes te doen. Niet alleen in het voorjaar moet je de tuin aanpakken, maar je moet je tuin juist nu winterklaar maken. En heb je een vijver? Dan moet je ook nog even aan de slag.

Bladeren

Begin met afgestorven plantdelen uit de vijver halen. De meeste bladeren van waterplanten sterven af en kun je het beste uit de vijver halen. Laat een paar achter zodat je vissen een schuilplaats hebben in de winter. Span daarnaast een net over je vijver heen, zodat de herfstbladeren worden opgevangen worden en niet in de vijver vallen. De bladeren zorgen namelijk voor een sliblaag in de vijver, waardoor je vijver uiteindelijk troebel wordt.

Winterhardheid

Met de winterhardheid van de vijver bedoelen we de hardheid van het water. Dit heeft te maken met de hoeveel mineralen er in het water zitten. In de winter valt er heel veel regen in de vijver. Regenwater bevat geen mineralen en daardoor wordt de hardheid van je vijverwater minder. De zuurstofplanten in je vijver kunnen dan niet goed groeien en dit levert een troebele vijver op door zweefalg. Je kunt het beste je vijver behandelen met speciale kleimineralen om dit te voorkomen.

Wintervoer

In de winter zitten er minder insecten en larven in de vijver die de vissen kunnen opeten. Het scheelt wel dat vissen in de winter een lage stofwisseling hebben en niet zoveel hoeven te eten. Desondanks is het handig om je vissen in het najaar en de winter 1 á 2 keer per week wat wintervoer te geven. 

Bronvermelding

Headerfoto: Bloom blooming blossom - Pixabay

ID: 3124

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven