Huis
Tuin
Video

Klassieker in het rood

Tuintips
Zag je 'm voorbijkomen bij onze tuinmetamorfose, die rode kogelbarbecue? Het is de klassieke barbecue van Weber, maar dan in een iconische kleur. Je kan er superdeluxe mee grillen en er de lekkerste gerechten mee maken.

Deze handige barbecue is de Master-Touch GBS Limited Edition houtskoolbarbecue. Een hele mond vol, maar dat is niet zo gek. Het apparaat heeft namelijk veel accessoires en handige eigenschappen. Wij vertellen je er wat meer over, en geven je ook nog 's een superlekker recept voor kalfsentrecôte. Net als grillmaster Reitze maakte in de romantische tuin in Hoofddorp. 

Middelpunt in de tuin

Met z'n felle kleurtje is deze barbecue het vonkende middelpunt in je achtertuin. Je kan er mee voor culinaire afwisseling zorgen: het Gourmet BBQ-systeem heeft acht verschillende accessoires, waardoor je allerlei soorten gerechten kan maken. In de deksel zit een thermometer, waarop een Limited Edition-embleem zit. Dat maakt de barbecue natuurlijk extra speciaal. 

Luxe grillen

Maar er zijn meer eigenschappen die deze barbecue zo compleet maken. Zo is er het Push-Pin-systeem (ondersteuningssysteem voor de poten met vastzetfunctie aan alle drie de poten) en de makkelijk te monteren wielen zorgen voor extra veiligheid. Ook verplaats je hem daarmee eenvoudig. Bovendien heeft hij een grote aspan, die met de hand te bedienen is, en is het ventilatierooster optimaal geplaatst - ideaal om de temperatuur in de barbecue nog exacter te bepalen. Voor extra flexibiliteit bij het grillen zorgen de twee Char Baskets voor het eenvoudig wisselen tussen de grillmethodes. Al met al dus een veelzijdige en luxe barbecue. 

Kalfsentrecôte van de Weber-bbq

Omdat wij de moeilijkste niet zijn, vind je hier een recept voor kalfsentrecôte op de Weber-barbecue. Want hoe bereid je nou precies zo'n stuk entrecôte? 

Direct grillen
Bij direct grillen geef je het te grillen product de barbecuesmaak. Je schroeit het vlees dicht. Deze bereiding is meestal kort, 6-8 minuten, maar natuurlijk hangt de duur wel af van de grootte van het vlees. In deze uitzending grillen we een groot stuk vlees, maar je kan ook een ‘gewone’ kalfsentrecôte grillen. Grotere stukken vlees controleer je met een i-grill thermometer. De kerntemperatuur is dan 55-58°C.

Algemeen
Het is belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Laat het vlees eerst 1½ uur buiten de koelkast liggen voor je met het grillen begint. Zorg ervoor dat de barbecue heet is, minimaal 200°C. Steek de briketten een halfuur van tevoren aan in de starter en vul de barbecue. De briketten moeten altijd onderin de starter en het houtskool bovenop. Start het houtskool samen met de briketten op in de starter met aanmaakblokjes. Bestrijk het te grillen vlees vooraf met olie, dan plakt het minder snel aan het rooster. Gebruik een tang om het vlees op het rooster te leggen en om tussentijds te keren. Bij het roosteren op de barbecue kan het vleesnat dat in de gloeiende houtskool druipt vlam vatten waardoor het vlees verbrandt. Dep vlees dus goed droog en doe er nooit te veel olie op.  

Mooi grillen met een ruitje
Wil je zo'n mooi ruitmotief op je vlees? Gebruik dan de volgende werkwijze: strijk weinig olie op het vlees. Leg het diagonaal op de grill (kloksgewijs op 11 uur). Doe de deksel dicht. Begint het vlees aan een kant uit te drogen? Laat het los van de grill? Dan kun je het op 14:00 uur leggen (niet omdraaien). Doe de deksel dicht. Wordt het vlees dof aan de bovenkant? Draai het dan om en doe de druktest. Laat het minimaal 10 minuten rusten onder een theedoek. 

Druktest: Wanneer is het vlees klaar? Wil je rood vlees van binnen, medium of doorgebakken? Wang: is zacht dus rood of rauw van binnen; Kin: is harder dus zacht rosé van binnen; Voorhoofd: is hard dus doorbakken en droog.          

ID: 2221

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven