Huis
Tuin
Video

Dit zijn de lekkerst geurende voorjaarsbloemen

Het is voorjaar aan het worden en de lente komt steeds dichterbij. Tijd voor voorjaarsbloemen dus! Deze bloemen staan erom bekend dat ze lekker ruiken, en dit zijn de absolute favorieten.

Op de TuinIdee beurs 2019 konden 1.800 bezoekers aan allerlei verschillende bloemen ruiken. Hieruit is een absolute winnaar gekomen: de hyacint!

De hyacint

De hyacint is dus met 42% van de stemmen de lekkerst ruikende voorjaarsbloem. Dit is dan ook een van de populairste soort voorjaarsbloemen. De hyacint staat erom bekend dat hij zorgt voor vrolijkheid en optimisme. Ook kan hij soms erg sterk ruiken. Een terechte winnaar dus!

De tweede en derde plek

De tweede plek ging met 28% van de stemmen naar de sering. Deze geeft een zachte, zoete en zomerse geur af. Daarnaast was de freesia, met 21% van de stemmen, ook populair. Deze bloem ruikt vaak iets kruidiger.

Andere voorjaarsruikers

Andere bloemen die meededen aan de competitie waren de romantische tuberoos en de zoete violier. Hier waren de bezoekers blijkbaar toch niet zo’n fan van.

Wil je zelf een hyacint of andere voorjaarsbloem kweken? Zo plant en onderhoud je deze.

Fotocredits
Headerfoto: Annie Spratt - Unsplash
Foto 1: 365dagenbloemen.nl

Foto 2: 365dagenbloemen.nl
Foto 3: 365dagenbloemen.nl
Foto 4: 365dagenbloemen.nl
Foto 5: 365dagenbloemen.nl

Tekst
Julia van Rijn

Bron: 365 dagen bloemen

ID: 4538

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven