Huis
Tuin
Video

Wil je een vuurkorf in je tuin? Hier moet je op letten!

Lekker met z’n allen rond de vuurkorf. Supergezellig, én lekker warm. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij een vuurkorf?

Veiligheid

De veiligheid is heel belangrijk bij een vuurkorf. Vooral als er spelende kinderen om de vuurkorf zijn moet je goed opletten. Zet de vuurkorf daarom op een vlakke ondergrond, zodat hij niet onverwachts om kan vallen. Gebruik bij het aansteken aanmaakblokjes en géén producten als benzine of spiritus. Hiermee kun je gevaarlijke, grote steekvlammen creëren. Kijk daarom uit!

Nette tuin

Je wil na een gezellig kampvuur geen tuin vol as hebben. Zet daarom je vuurkorf op een metalen plaat of in een opvangbak voor as. Kost niet veel werk, en hiermee voorkom je een vieze tuin met zwart gras.

Goed opbergen

Klaar met het kampvuur? Dan wil je het liefst meteen naar binnen vluchten en de warmte opzoeken. Geen probleem, want je moet het kampvuur eerst goed laten afkoelen. Maar vergeet niet de korf hierna onder een afdakje te zetten of af te dekken met een beschermhoes. Vaak is een vuurkorf van metaal, een materiaal dat gaat roesten. Wil je nog vaker een sfeervolle avond rond de vuurkorf hebben? Ga er dan voorzichtig mee om.

Fotocredits
Headerfoto: Almosbechtold -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3593

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven