Huis
Tuin
Video

Opgelet: Maak nu je nestkasjes schoon voor de vogels

Vogels maken pas nestjes in de lente, maar wist jij dat de vogels de nestkastjes ook gebruiken in de winter? Wel zo fijn als deze gezellige beestjes een schoon nestkastje hebben.

In de koude wintermaanden zoeken de vogels vaak beschutting. Een nestkastje is voor vogels een perfecte plek om in te overwinteren. Maak daarom na het uitvliegen van jonge vogels je nestkastje al schoon, of in het najaar.

Hoe maak je een nestkastje schoon?

Je maakt de nestkastjes het beste schoon met een harde borstel. Veeg alle nestmateriaal uit het kastje. Doe dit vroeg in het seizoen, want met een koude winter zoeken vogels al vroeg een nieuwe beschuttingsplek. Gebruik bij het schoonmaken van het nestkastje nooit schoonmaakmiddelen. Deze middelen zijn niet goed voor vogels en jagen de vogels juist weg.  

Na de winter doe je nog een keer een inspectieronde voor je nestkastjes. Je veegt dan eventuele veertjes, takjes en vogelpoep uit de hokjes. Het is belangrijk om de nestkastjes schoon te maken want de veertjes en poep kunnen soms ziektekiemen bevatten.

Fotobronnen

Headerfoto: Kamen Atanassov - Unsplash

ID: 2610

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven