Huis
Tuin
Video

Opgelet: zo snoei je de rozen in het najaar

De herfst is een goed moment om nog eens door de tuin te gaan en deze winterklaar te maken. Ook de rozen mogen dan zeker niet ontbreken.

In de snoeitips van Tom kwam het al naar voren, maar nu is het perfecte moment om de meeste planten nog een snoeibeurt te geven. Ook de rozen kun je het beste nu snoeien.

De herfstsnoei

De zogenaamde herfstsnoei zorgt voor een goede bescherming van de struik tegen de winter. Je hoeft bij het snoeien van de rozen in de herfst de takken niet op een bepaalde manier te knippen. De struik kan gemakkelijk worden terug geknipt tot op kniehoogte. Zorg ervoor dat de dunne takken worden weggesnoeid. Dit zorgt ervoor dat de roos niet te makkelijk kan invriezen en vervolgens wegrot tijdens het dooien. Ook is de struik minder gevoelig voor de wind wanneer deze is kort gewiekt en blijft de roos beter in de grond staan.

Aanaarden

Als je toch lekker bezig bent in de tuin; ga dan ook de roos ‘aanaarden’. Dit houdt in dat je de onderste 15 cm van de stelen bedekt met een nieuwe laag grond. Aanaarden zorgt ervoor dat de plant beter wordt beschermd tegen vorst in de winter. De stelen bevriezen namelijk minder gemakkelijk wanneer deze zijn bedekt met een laag grond.

Fotobronnen

Headerfoto: Justin DoCanto - Unsplash 

ID: 2567

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven