Huis
Tuin
Video

Wauw! Er bestaat in Nederland een overdekte tuin met héél veel cactussen!

Ben je fan van de cactus? Dan hebben we het ultieme dagje uit voor je gevonden! Er bestaat namelijk een overdekte woestijntuin met héél veel cactussen!

Cactussen -of eigenlijk moeten we ‘cacti’ zeggen- zien er niet alleen leuk uit (ondanks dat ze een beetje prikkelbaar zijn), ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te verzorgen. Daarom kan een cactus ook echt niet ontbreken in huis.

Maar... vind je cactussen zó leuk dat je er aan één niet genoeg hebt? Dan zal je waarschijnlijk je ogen uitkijken in de Cactus Oase in Ruurlo: een overdekte woestijntuin met de meest bijzondere cactussoorten. 

Cactus Oase

Cactus Oase is een overdekt woestijnlandschap van 6000m² groot met ontzettend veel cactussen en exotische planten. De CactusOase wordt gerund door cactusliefhebbers Bert van der Meer en zijn vrouw Anny. Met veel liefde en passie zorgen ze voor hun bijzondere plantencollectie én leren ze jong en oud van alles over de woestijnplanten.

Het cactusparadijs ligt in het Gelderse Ruurlo en is het hele jaar geopend. Ga je in de winter? Doe dan een extra warme winterjas aan, omdat de temperaturen in de kassen dan behoorlijk laag zijn!

Let wel op: veel exotische planten bloeien pas vanaf april. Daarom is het aan te raden van tevoren even de site te checken om te zien welke planten wanneer in bloei staan. 

Ga je in een periode dat er weinig tot geen cacti in bloei staan, dan nog zijn er ontzettend veel bijzondere cactussen te zien. Of wat dacht je van deze heuse cactuspiramide?!

En hoe hoor je zo’n cactus nou eigenlijk te verzorgen?
Met deze tips kan het niet mis gaan!

Fotocredits
Headerfoto: Anny Cactus - Cactus Oase

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4340

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven