Huis
Tuin
Video

Handig: zo ga je slim om met energieverbruik in je tuin

Zonder dat je het weet verbruik je in de tuin al snel aardig wat energie. Denk maar aan de tuinverlichting, de bladblazer, terrasverwarming of je vijverpomp. Je kunt met een paar simpele tips al gemakkelijk wat euro’s besparen op je tuin. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu.

Verlichting

Heb jij verlichting in de tuin aangelegd? Kies dan voor ledlampen. Deze zijn een stuk zuiniger. Daarnaast doen ze het ook nog eens goed bij lagere temperaturen. Superslimme keuze dus! 

Installeer daarnaast een bewegingsmelder. Zo staat het licht buiten niet de hele avond aan als dit eigenlijk niet nodig is. Wil jij ’s avonds juist genieten van een beetje sfeerlicht in de tuin? Installeer dan een timer. Op deze manier voorkom je dat de lampen de hele nacht aan blijven staan en kun je ze uit laten gaan wanneer je ongeveer naar bed gaat. 

Vijverpomp

Een energievreter in de tuin is de vijverpomp. Deze staat namelijk altijd aan. En dat is eigenlijk heel zonde, want wist je dat er genoeg zuurstofplanten zijn die ervoor zorgen dat jij helemaal geen vijverpomp nodig hebt? Door de vijverpomp weg te laten en voor zuurstofplanten te kiezen zorg je voor een natuurlijke vijver in jouw tuin.

Terrasverwarming

Hippe terrasverwarming is eigenlijk zonde in de aanschaf. Veel warmte gaat namelijk verloren aan de buitenlucht. Een terrasverwarming is met stip op één dan ook een echt energieslurper. Wist je dat 100 uren je terrasverwarming op de hoogste stand gelijk staat aan de energiekosten van 350 wasbeurten? Kies er daarom voor om een dikkere jas aan te trekken of een buitenhaard te nemen.

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3492

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven