Huis
Tuin
Video

5 tips voor een hondvriendelijke tuin

Heb jij een hond? Dan is het fijn als je die met een gerust hart lekker buiten in de tuin los kan laten lopen. Maak je tuin daarom hondvriendelijk met een paar simpele tips. Dan hoef jij je geen zorgen te maken en kan je huisdier lekker z’n gang gaan.

Tip 1

Zorg voor een speciale graafplek in de tuin. Veel honden graven overal in de tuin, omdat ze iets lekkers ruiken in de grond. Maak daarom een gat in de tuin waar je een bot of snoepjes begraaft en dek deze af. Je hond zal al snel de geur oppakken en gaan graven op deze plek. Zo heb jij niet meer overal gaten in de tuin en kan je hond lekker los gaan.

Tip 2

Graaft je hond ook bij de schutting? Dan kan het zijn dat hij of zij nerveus of bang is. Je kunt dit makkelijk oplossen door een veilige plek te maken in de tuin. Je kunt dit doen door een hoek te maken met wat spulletjes van de hond of een hondenhok te bouwen.

Tip 3

Een hond kan het makkelijk erg warm krijgen. Een paar rondjes rennen door de tuin en ze gaan vaak al languit ergens liggen. Zorg daarom in de tuin voor een plekje in de schaduw onder een boom of struik. Zo kan je hond rustig bijkomen en afkoelen.

Tip 4

Er zijn een aantal planten waar je hond (en kat) ziek van kunnen worden. Zorg dus ook dat de beplanting hondvriendelijk is. Vraag dan ook altijd advies wanneer je planten gaat inkopen. Bekende planten als de Rhodondendron, Goudenregen, Taxus, Vingerhoedskruid, Ridderspoor en paddenstoelen zijn giftig voor je hond.

Tip 5

Leg een klein grasveldje aan in je tuin zodat je hond heerlijk kan rond rennen en apporteren. Zorg daarnaast ook voor paden die geen scherpe voorwerpen kunnen bevatten. Neem bijvoorbeeld geen grof grindpad of schelpenpad, dit kan de pootjes van je hond beschadigen.  

Fotocredits
Headerfoto: Roberto Lopez - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3380

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven