Huis
Tuin
Video

Dit heb je nodig om je tuin klaar te maken voor de lente

Het weer wordt steeds warmer en de zon schijnt steeds feller; de lente komt eraan! Ontzettend fijn, ook voor de tuin. je kunt hem weer lekker lenteklaar maken. Maar wat heb je hier eigenlijk voor nodig?

Kniebeschermers

Als je in de tuin werkt zit je vaak op je knieën. Plantjes planten, onkruid wieden, je moet er toch voor bij de grond. Op den duur ga je dat wel voelen in je knieën. Kniebeschermers zijn daarom onmisbaar. Zo bescherm je je knieën en kun je comfortabel op de grond aan het werk.

Handschoenen

Ook je handen moeten goed beschermd worden. Daarom is het fijn om goede tuinhandschoenen te dragen. Zo voorkom je dat je sneetjes krijgt tijdens het onkruid wieden.

Snoeigereedschap

Een aantal struiken en bomen kun je het beste in februari al snoeien. Schaf daarom nu al snoeigereedschap aan of haal het weer uit de schuur. Er zijn veel verschillende soorten snoeigereedschap maar de belangrijkste zijn het aambeeldmodel en het bypassmodel. Het aambeeldmodel is geschikt voor dikke takken en heeft 1 scherp bladt. Het bypassmodel is juist geschikt voor fijner werk en heeft twee scherpe bladen. Kies dus de juiste schaar voor het soort werk wat je wil verrichten.

Verticuteerhark

Een verticuteerhark gebruik je voor het weghalen van mos en dode grassen. Dit kun je met de hand doen, maar voor grotere stukken is zo’n hark een stuk handiger. De scherpe messen snijden de wortels van de mossen door waardoor er weer nieuw, vers gras kan groeien.

Riek

Een riek, ook wel hooivork, kun je voor van alles gebruiken: het gazon beluchten, planten uit de grond halen, verpotten. Het is een ontzettend veelzijdige tool. Een must voor in je tuin dus.

Ben je een beginnende tuinier? Wij hebben vijf tips om je tuin gemakkelijk te onderhouden. 

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4432

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven