Huis
Tuin
Video

Tuinieren op je balkon: zo doe je dat

Tuinieren: lekker met je handen in de aarde wroeten en daarna genieten van je eigen creaties. Als je in de stad woont is de kans groot dat je geen tuin hebt, maar met een beetje geluk wel een balkon. No worries, tuinieren op het balkon kan ook prima! Klaar voor Eigen Huis & Balkon? Laten we beginnen!

Oost, west, waar staan mijn plantjes het best?

Voor dat je gaat beginnen is het handig om te kijken naar de ligging van je balkon. Het kan namelijk een enorm verschil maken voor de hoeveelheid zonlicht die je planten krijgen. Als je balkon voornamelijk in de schaduw ligt is het namelijk niet handig om planten te kopen die veel zon nodig hebben.

In de mix

Klaar om naar het tuincentrum te gaan? Kies ervoor om verschillende soorten planten te kopen. Met en zonder bloemen, in verschillende tinten groen en in verschillende formaten. Het is ook slim om te kijken welke planten mooi blijven door de seizoenen heen, en welke je beter binnen kan zetten als het te koud is buiten.

Efficiëntie = het sleutelwoord

Klein verschil tussen een tuin en een balkon: je hebt vaak iets minder ruimte op een balkon. Maar, niet getreurd, daar zijn leuke trucjes voor! Zo bestaan er plantenbakken die je aan de reling van je balkon kunt hangen én als er een balkon boven je eigen balkon hangt kan je daar ook nog planten aan ophangen!

Wil je je balkon ook gelijk vogelvriendelijk maken?
Hier lees je hoe je dat doet!

Fotocredits
Headerfoto: Daria Shevtsova - Pexels

Tekst
Lobke Taal

ID: 4138

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven