Huis
Tuin
Video

Lekker tuinieren in de herfst? Deze 3 dingen moet je vooral NIET doen

De herfst is het moment om je tuin winterklaar te maken. Dat wil zeggen: maak je tuinmeubels schoon en ruim ze op, maai je gazon, haal de bladeren uit de vijver, berg je gereedschap op en zo zijn er nog wel wat klussen te bedenken. Er zijn echter ook een paar klussen die je juist niet moet doen in je herfsttuin.

Opruimen

Je wil natuurlijk maar al te graag je tuin opruimen zodat deze helemaal klaar is voor de winter. Het klinkt ook logisch om te doen, maar dit is niet helemaal de bedoeling. Je kunt het beste namelijk de border van je tuin niet opruimen. De afgevallen bladeren zorgen voor een goed winterdekbed voor de planten in je border. Laat die bladeren dus maar lekker liggen en ga daar pas in het voorjaar mee aan de slag.

Aanslag

Bij een strakke tuin die klaar is voor de winter hoort naast opruimen ook schoonmaken. Het heeft alleen heel weinig zin om nu je tuin helemaal schoon te maken. Je kunt beginnen met het weghalen van de groene aanslag op je tegels, maar met het weinige zonlicht en de vele regen is de aanslag helaas zo weer terug.

Snoeien

Sommige planten kun je het beste snoeien in de herfst, dan zijn ze klaar om in het voorjaar prachtig uit te lopen. De vaste planten in je border kun je beter niet afknippen, ze zijn met de verdorde bladeren zich juist aan het klaarmaken voor de winter. De verdorde bladeren zijn de winterjas van de vaste planten.

Fotocredits
Headerfoto: Tom Byrom - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3289

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven