Huis
Tuin
Video

3 tuinklusjes die je vroeg in het voorjaar al kunt doen

Nu de lente er aankomt is het tijd om je tuin lekker onder handen te nemen. Tijd voor voorjaarstips voor in de tuin! Zit je klaar voor de tips van Tom? Lees dan snel verder!

Fruitbomen snoeien

Is jouw fruitboom toe aan een kappersbeurt? Nú -begin maart- is het moment om zijn wilde manen te temmen, rond deze tijd van het jaar zijn bomen namelijk minder gevoelig voor schimmels. Allereerst knip je de kruisende en schurende takken weg (takken die elkaar kruisen of raken) zo blijft de boom genoeg licht krijgen en worden de vruchten voller er mooier. Ook rechtopstaande takken kunnen weggeknipt worden, deze takken kosten de boom veel energie en leveren vaak geen vruchten op. Zoals Tom graag zegt: snoeien is groeien! 

Niet alleen voor je boom is het fijn om rond deze tijd van het jaar te snoeien, voor jezelf is het ook een stuk makkelijker! Er zitten nu nog geen bladeren en vruchten in de weg, handig!

Bollen poten

Wil jij graag mooie hyacinten, krokussen of narcissen in de tuin deze lente? Dan kun je het beste nu al beginnen met het poten van de bollen. Zoek een plekje dat straks lekker zonnig is en poot de bollen ongeveer 3 keer zo diep als de bol lang is.

Gazon

Ziet jouw gazon er grauw uit? Dan kan het wel een oppepper gebruiken! Het is belangrijk dat je de dode punten van het gras maait zodat het weer goed kan groeien. Je zult zien: binnen no-time is je gazon weer grasgroen!

Meer voorjaarstips? Kijk hier verder!

Fotocredits
Headerfoto: Nagesh Badu - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

ID: 4548

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven