Huis
Tuin
Video

Dit zijn dé tuintrends van 2019

Deze week gingen Evelyn en Tom op bezoek bij Brenda Horstra, de adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland. Brenda wist hen te vertellen wat de tuintrends zijn voor 2019, benieuwd naar de trends van dit jaar? Lees dan snel verder.

Terug naar de basis

Dit jaar blijft het belangrijk om verantwoord te tuinieren. Dit doe je door rekening te houden met verschillende insecten, vogels en de afvoer van water. Levende tuinen zijn nog steeds, en dat zal voorlopig zo blijven, hartstikke hip!

Lief en zacht

Pasteltinten en ronde vormen zijn de trend van dit jaar. Bloemen met zachte vormen en structuren kunnen in deze stijl niet ontbreken. Ga qua beplanting bijvoorbeeld voor de hortensia in het zachtroze of lichtblauw.

Stoer en futuristisch

Op Mars doen ze het al jaren, futuristisch tuinieren! Maak gebruik van symmetrie, grafische vormen en opvallende kleuren. Vooral blauw en paars zijn favoriet wat deze trend betreft. Verder kunnen lampen op zonne-energie en tegels met watergeleiding niet ontbreken in een futuristische tuin.

Rustiek en gerecycled

Deze trend kennen we al even en hij blijft lekker hangen in 2019: de rustieke tuin! Door gebruik te maken van veel groene planten, natuurlijke materialen zoals bamboe en gerecyclede materialen creëer je snel je eigen rustieke tuin. Als kers op de taart is het ook helemaal hip om je eigen groente te verbouwen, bijvoorbeeld in een kleine kas!

Don'ts

Inmiddels is de volledig betegelde tuin écht helemaal uit, vaak kunnen deze tuinen de hoeveelheid regen niet meer aan en staan de plassen tot je oksels. Geen tijd om veel aan je tuin te doen? Maak een deel van de tuin leeg en vul deze met groene planten en voeg wat nieuwe accessoires aan je tuin toe, dan is ‘ie weer als nieuw!

Geen tuin maar wel een balkon?
Bekijk hier hoe je die het beste kunt stylen!

Fotografie:
Eigen Huis & Tuin

Tekst:
Lobke Taal

ID: 4015

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven