Huis
Tuin
Video

Zo ontloop je die lelijke schutting of haal je meer groen in huis

Op zoek naar een alternatief om die lelijke schutting weg te werken? Wil je de jungle letterlijk in huis halen of juist planten ophangen als kunstornament? Anno 2019 zijn verticale tuinen een begrip en wij snappen wel waarom.

We houden nou eenmaal van groen

Een tuin is bij de aankoop van een huis vaak een van de drie hoofdeisen. Echter is dit niet altijd voor iedereen weggelegd. Zeker niet als je in de binnenstad woont. Vaak heb je helemaal geen tuin of moet je het doen met een mini dakterras, zoals bij Sabine en Fred in de aflevering van afgelopen zaterdag. Verticale tuinen -oftewel; groene gevels- kunnen dan een uitkomst bieden. Deze vierkante bakken nemen in verhouding maar weinig oppervlakte in beslag en je creëert in een mum van tijd een groene oase. Daarnaast werkt het ook geluiddempend en verhoogt het de luchtkwaliteit in huis. Eén groot pluspunt dus!

Hoe werkt het?

Een verticale tuin heeft vaak ruimte voor negen verschillende soorten plantjes en kan uitgebouwd worden naar elke denkbare combinatie. De plantenbakken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden en beschikken meestal over negen compartimenten om plantjes in te plaatsen. De compartimenten zijn zo ontworpen dat de plantjes stevig vast zitten en er niet uit kunnen vallen. Via een opening aan de bovenkant kan je de plantjes water geven, waardoor het water zich verspreidt. Hierdoor krijgt elk plantje water.   

Inspiratie

Er zijn meer dan genoeg mooie inspiraties te vinden voor zowel binnen als buiten. Zo wordt de hoge muur in deze lounge tuin wel echt heel mooi geaccentueerd en krijgt de patio extra allure.

Maar ook binnen kan een groene muur je huis een compleet andere look geven. En zelfs in restaurants komt het steeds vaker voor.

Mocht je er toch nog niet helemaal voor kunnen gaan, dan is dit idee alvast een goed begin.

Benieuwd hoe je een verticale tuin ook in de winter levendig houdt? Deze planten bloeien ook in de winter. 

Fotocredits
 
Header foto: Marylou Sobel Interioir Design
Foto 1: via hoomdesign
Foto 2: Marylou Sobel Interioir Design
Foto 3: Jooinn
Foto 4:Tjitske van Leeuwen
Foto 5: via Top Design Ideas

Tekst
Marijke van Gemert

ID: 4361

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven