Huis
Tuin
Video

Met dit voer trek je jouw lievelingsvogels naar je tuin

Heb jij een lievelingsvogel? Dan wil je die het liefst ook in je tuin natuurlijk. Dit doe je gemakkelijk door het juiste menu klaar te zetten in je tuin.

Door de keuze van het voer trek je namelijk een bepaald soort vogels naar je tuin. Daarom hebben wij de verschillende menukaarten voor de vogelsoorten even op een rijtje gezet. 

Wist je bijvoorbeeld dat je aan de snavel van de vogel kan zien wat hij het liefst eet?

Mezen

Het menu voor de mezen kun je het beste serveren op een voedertafel in een voederhuisje of ophangen in de boom. Mezen zijn dol op vetbollen, ongezouten pinda’s, zonnepitten, pindablokken en zelfs op kokosnoot.

Specht, boomklever en boomkruiper

Deze soort vogel heeft een dunne, lange snavel en ze kunnen gemakkelijk insectjes vinden tussen de boomschors. Dit is ook de favoriete plek van deze vogels. Ze vinden hun eten het liefst terug aan een boomstam op een zo rustig mogelijke plaats. Ze eten graag ongezouten (dop)pinda’s, vetbollen, zonnepitten, pindablokken en pindacakes.

Winterkoning, heggenmus en roodborst

Deze kleine vogeltjes zie je alleen terug op een beschutte plaats. Het zijn kwetsbare vogeltjes die niet midden in de tuin zullen gaan zitten. Daarnaast houden ze niet van sneeuw, dus zorg dat de voederplaats beschut is en sneeuwvrij. De vogeltjes eten het liefst meelwormen, ongekookte havermout en broodkruimels.

Mussen, vink en groenling

Dit zijn qua voerderplaats de minst elite vogels. Je kunt het voedsel namelijk gewoon op de grond strooien en ze vinden het helemaal prima. Strooi wat onkruidzaden, zonnepitten, pindablokken en bruin brood.

Merel, zanglijster, koperwiek, kramsvogel en spreeuw

Deze vrolijke flierefluiters vinden het liefst hun menu terug op een beschutte plek op de grond. Ze houden daarnaast niet van koude sneeuw pootjes, dus maak de plek sneeuwvrij. Het favoriete menu bestaat uit gewelde krenten en rozijnen, fruit, schillen, bessen en broodkruimels.

Fotocredits
Headerfoto: Ginger - Pixabay

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3555

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven