Huis
Tuin
Video

Met deze vreemde baksteen doe je bijen een groot plezier

Op het eerste gezicht is het wellicht een vreemd gezicht, zo’n baksteen met gaten in je muur. Maar geloof ons, je doet bijen er een groot plezier mee!

De Britse Adam Cormack liet 6 maanden geleden een zogenaamde bijenbaksteen aan de zijkant van zijn nieuwe huis plaatsen. Na een half jaartje geduld ging hij eindelijk op onderzoek uit en deed een leuke ontdekking!

Hij deelde het volgende bericht op Twitter:

Bijenbaksteen

De milieuvriendelijke baksteen is bedoeld voor bijen, zodat ze hierin een nest kunnen maken en je ze dus een ‘thuis’ biedt. Omdat het momenteel erg slecht gaat met de bijen en ze met uitsterven worden bedreigd is het erg belangrijk om de bijen goed in de gaten te houden en ze een steuntje in de rug te geven. Daarom stelt Adam in zijn bovenstaande tweet dat het misschien een idee is dat dit vanaf nu in elk nieuw huis geplaatst zou moeten worden. Want al een half jaar nadat hij de steen heeft laten plaatsen in zijn muur waren de gaatjes al gevuld met gelukkige bijtjes.

baksteen bijen

De baksteen is overigens speciaal bedoeld voor bijen die alleen leven en dus geen koningin hebben, een bijenkorf nodig hebben of honing maken. Deze bijen zijn vaak niet agressief, maar wel net zo hard nodig als elke andere bij. De bestuivingen van de bijen is namelijk noodzakelijk voor meer dan 75 procent van de voedingsgewassen. Maar helaas zijn er in Europa steeds minder bijen. Redenen genoeg om dus ook zo’n baksteen in je muur te laten plaatsen, toch?

Wil je ook zo’n bijenbaksteen?
Ze zijn hier te bestellen. En het leuke is: ze bestaan zelfs in meerdere verschillende kleuren! Zo kun je zelf bepalen of je de baksteen lekker op laat vallen of juist niet!

Wil je nog veel meer insecten helpen aan een ‘thuis’?
Zet dan een insectenhotel in je tuin. En ja, juist in de winter zijn die gewenst!

Fotocredits
Foto’s: Adam Cormack - Twitter

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Daily Mail  

ID: 4202

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven