Huis
Tuin
Video

Inspiratie: 4x water in je tuin

Water in de tuin kan heel rustgevend zijn. Het horen stromen van een beekje of waterval zorgt voor een zen en relaxte sfeer. Daarnaast ziet het er ook nog eens gezellig uit. Ga dus voor water in de tuin!

Je kunt op veel verschillende manieren water  in de tuin laten terugkomen. Het ligt er maar net aan hoe groot je tuin is en wat jij mooi vindt.

1. Vijver

Ga je voor een echte eyecatcher of juist een hele subtiele vijver? Het kan allemaal! In een vijver kun je mooie waterplanten kwijt zoals bijvoorbeeld lelies. Ook kun je, als je vijver groot genoeg is, vissen of kikkers houden. Een vijver in de tuin is dus heel veelzijdig. En ben je en beetje handig, maak hem dan zelf!

2. Fontein

Een fontein of kleine waterval zorgt voor een rustgevend geluid van stromend water. Ook hier kun je alle kanten mee op. Je kunt kiezen voor een moderne fontein met strakke lijnen en waterstralen. Iets natuurlijks? Ga voor een fontein van bijvoorbeeld stenen en keien. Dit is ook nog eens hartstikke zen.

3. Kraan

Je kunt ook een kraan in de tuin nemen. Hiermee bedoelen we niet de kraan waar je je tuinslang op aansluit, maar een decoratieve kraan. Laat hem lopen in een vijvertje of waterbad voor een relaxed gevoel.

4. Riviertje

Heb je wat meer ruimte in de tuin? Dan heb je misschien wel plek voor een klein riviertje of beekje. Je kunt hier alle kanten mee op; laat hem om je tuin heen lopen of creëer een stroming dwars door je tuin. Zo krijg je een heel natuurlijk effect.

Heb je al een vijvertje in de tuin? Vergeet dan niet dit te doen als het vriest!

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin
Foto 1: Eigen Huis en Tuin
Foto 2: John Timberland - Amazon 
Foto 3: Eigen Huis en Tuin

Foto 4: Dea Vita

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4534

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven