Huis
Tuin
Video

Dit zijn onze favoriete winterplanten: en ze bloeien nog ook!

Jaloers op de tuin van de buren – waar wél winterbloeiers in staan? Geen zorgen, wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet, hoef je alleen nog naar het tuincentrum te rijden!

1. De Helleborus

Deze plant staat ook wel bekend als kerstroos, maar wat ons betreft kan hij na de kerst ook nog prima! De helleborus is een prachtige witte plant en bloeit van begin januari tot begin april. De plant staat het liefst op een zonnige, halfschaduwrijke plek en groeit het best op een kleiachtige grond.

2. Winterviolen

Winterviolen bloeien de hele winter door, mits het niet te hard vriest. Dan laten de bloemen zich slaphangen tot de tempratuur weer stijgt boven nul. Winterviolen zijn erg geschikt in bloembakken en kunnen daardoor ook prima op het balkon. In deze bloembakken kan je ze gerust combineren met bloembollen, zodra het mooie van de winterviolen af is gaan deze bollen daar juist omheen groeien.

3. Winterjasmijn

De Winterjasmijn is een leiplant, een klimplant die je het beste tegen zonnig muurtje kunt plaatsen. De plant kun je in ieder soort grond neerzetten en bloeit van december tot februari met prachtige gele bloemetjes, zelfs als het vriest!

4. De Toverhazelaar

De Toverhazelaar, ook wel de Hamamelis genoemd is een prachtige, lekker ruikende winterbloeier. De bloemblaadjes van deze plant krullen op bij mist, regen en kou maar kunnen goed tegen de vorst. Zodra de zon schijnt zullen de bloemen zich weer ontvouwen. Deze plant neemt al snel veel ruimte in beslag, dus denk goed na waar je hem plant. Hij staat het liefst in de zon of halfschaduw.

Wil je weten hoe je je planten het beste tegen de vorst kunt beschermen? Lees dan hier verder!

Fotocredits
Headerfoto: Lukas - Pexels
Foto Helleborus: Annie Spratt - Unsplash

Foto Winterjasmijn: Irina Iriser - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

ID: 4162

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven