Huis
Tuin
Video

Wist jij dit? Hier komt het onkruid in je moestuin vandaan

Heb jij last van onkruid in je moestuin? Het kan zijn dat je iets fout doet met de grond. Hierdoor kan het maar zo zijn dat je daarom bijna elke dag aan het onkruid wieden bent tussen je verse tomaatjes en sla.

De keuze van mest in je moestuin is heel belangrijk. Wanneer je stalmest gebruikt op je moestuin heb je meer last van onkruid. Dit komt doordat oude stalmest vol zit met onkruidzaad wat snel ontkiemt. In de magen van de koeien en paarden behouden zaden hun kiemkracht, dus de mest uit de stal zit alsnog vol onkruidzaad.

Zo los je het op

De oplossing om de onkruidkiemen uit je mest te halen is door ze te composteren. Wissel tijdens het composteren de lagen mest af met andere compostmaterialen. Tijdens het composteren stijgt de temperatuur en hierdoor verdwijnt het kiemvermogen in de mest. Door de hoge temperatuur tijdens het composteren is compost een hele goede mest voor je moestuin. Compost is namelijk heel voedselrijk voor je planten.

Bronvermelding

Headerfoto: Zanda Photography - Unsplash

ID: 3190

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven