Huis
Tuin
Video

Tegels in je tuin? Zo kies je de juiste tegel voor jouw tuin

Wil je tegels in je tuin? Kies dan wel het juiste formaat en de juiste soort. Tegels kunnen namelijk heel veel doen met de sfeer van je tuin. En kies je de verkeerde maat tegels? Dan lijkt je tuin ineens een stuk kleiner.

Breng binnen naar buiten

Je terras is eigenlijk de overgang van je huis naar je tuin. Een geleidelijke overgang zorgt er dan ook voor dat je terras aanvoelt als een verlenging van je huis. Je kunt dus het beste kiezen voor tegels die de sfeer en het gevoel van je huis verlengen naar buiten. Een zelfde kleur tegels die je binnen op de vloer hebt werkt hierbij.

Hoe groter het oppervlak hoe meer kleur

Heb je een groot oppervlak? Juist dan kan je kiezen voor veel kleur. Wanneer je namelijk veel kleuren gebruikt op een klein oppervlakte wordt het oppervlak al snel nog kleiner en geeft het een benauwde sfeer.

Grote tegels

Grote tegels zijn heel mooi, maar kun je het beste alleen gebruiken als er minstens drie rijen van gelegd kunnen worden in jouw tuin. Alleen dan komen grote tegels volledig tot hun recht. Kies in jouw tuin dus niet voor te grote tegels. Hou ook rekening met de afmetingen van je tuin bij het kopen van tegels. Het is zonde als je de helft van je tegels moet weg doen omdat je het verkeerd hebt uitgerekend qua afmetingen.

De 9 eigenschappen van het materiaal

Wanneer je tegels gaat aanschaffen is het materiaal ook erg belangrijk. Er zijn negen belangrijke eigenschappen waar je rekening mee moet houden wanneer je tegels uitkiest.

  1. Plaatsingswijze
  2. Vorstbestendigheid
  3. Onderhoud
  4. Krasbestendigheid
  5. Prijs
  6. Hardheid
  7. Porositeit
  8. Kleurvastheid
  9. Gladheid

Spelen jouw kinderen vaak buiten? Let dan op dat je tegels krasbestendig zijn en niet te glad worden met een beetje regen.

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3425

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven