Huis
Tuin
Video

Zo makkelijk is het: kweek zelf een pompoen in je achtertuin

Ga zelf aan de slag om in je eigen tuin pompoenen te kweken. Met de juiste informatie is het zo te doen en kun jij genieten van je eigen pompoen. Maak er soep van of een gezellige herfstversiering in je huis.

Zaaien

Begin met het zaaien van de pompoenen in potten en zet deze met het gure weer eerst binnen. Ga voor één plant per pot en gebruik een pot met een diameter van minimaal 10 centimeter. De pompoenen houden van veel ruimte en veel voeding. Zet ze pas in het voorjaar buiten in de tuin. De pompoen kan niet tegen kou en vorst dus zorg ervoor dat je eerst binnen kweekt en daarna pas buiten zet.

Het juiste plekje

De pompoen houdt van een humusrijke grond met veel compost. Kies een zonnige en beschutte plek voor de pompoenen, zo is de kans het grootst dat je van je pompoenen kunt genieten. Daarnaast heeft de pompoen veel ruimte nodig om zich te ontwikkelen. Zorg er dan ook voor dat je ze niet tussen al je planten in de moestuin plaatst.

Water

Wanneer je pompoen eenmaal in de achtertuin staat is het belangrijk om de plant heel veel water te geven. Ze houden in een droge periode wel van 10 liter water per week. Je kunt de grond rondom de planten eventueel afdekken met antiworteldoek. Dit voorkomt dat al het water wat je de plant geeft meteen verdampt.

Fotocredits
Headerfoto: Maddy Baker - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3311

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven