Huis
Tuin
Video

Bekalken

In onze tuinkalender zie je precies wat je op welk moment in je tuin moet doen. Deze maand is het de hoogste tijd voor bekalking.

 De pH-waarde geeft aan wat de zuurgraad van je grond is. Als de pH- waarde van je grond laag is, betekent dat dat je grond een hoge zuurgraad heeft. De ideale pH-waarde van je grond is tussen de 5,5 en 6,5. Bij een te lage pH-waarde, is het verstandig om de grond te bekalken. Bij het bekalken dien je kalkmeststoffen toe te voegen aan je grond.

Periode

De beste tijd om je grond te bekalken is in het najaar. Dit is omdat de stoffen die je hiervoor gebruikt, een aantal maanden nodig hebben om in te werken. Als het niet mogelijk is om deze klus uit te voeren in het najaar, dan kan het nog in het voorjaar. Dan moet er wel een stof gebruikt worden die snel werkt.

Planten

Sommige planten vinden het juist wel heel fijn om in een zure grond te staan. Hierbij kun je denken aan de rhododendrons en de hortensia. Voorbeelden van planten die echt niet van een zure grond houden zijn de vlinderstruik, lavendel en de buxus.

ID: 2177

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven