Huis
Tuin
Video

Deze planten kun je in november nog een plekje geven in je tuin

Wil jij gewoon door met tuinieren ook in november? Dat kan gewoon! Er zijn namelijk een aantal planten die je nog steeds in de grond kan zetten, ook al is het buiten wat kouder. Pak je tuinspullen er nog maar even bij.

Hagen

November is de juiste maand voor het plaatsen van een goeie heg. De heggen zijn dan in de zogenaamde ‘rustperiode’ en kunnen rustig wortelen zodat ze in het voorjaar de eerste volle bloei mee kunnen pakken. Voor de bladverliezende hagen is november een goede tijd om geplant te worden. Daarnaast is de conifeer ook een goeie haag om te planten. Zolang heggen winterhard zijn kunnen ze in november prima worden geplant. Voeg wat extra compost toe voor een goede basis van de bodem.  

Zorg er wel voor dat er geen vorst wordt voorspeld. De haag heeft nog wel wat tijd nodig om zich te kunnen wortelen en met vorst lukt dit niet.

Bloembollen

Bloembollen moet je in het najaar planten, zodat ze in het voorjaar prachtig in bloei staan. Vermijd vorst of een te natte grond wanneer je de bloembollen in de grond gaat zetten. Zorg dat je de grond eerst goed omschept, bloembollen houden van een luchtige grond. Vervolgens maak je een gat in de grond met een diepte van ongeveer drie keer de lengte van de bloembol. Plaats je bol en vul het gat goed aan.

Bakken en potten vullen

Bakken en potten kun je het hele jaar door vullen. In de maand november kun je hier het beste bloeiende en wintergroene planten in zetten. Kies voor beplanting die winterhard is, zo hoef je de plantenbakken niet binnen te zetten in de koudere maanden.

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3613

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven