Huis
Tuin
Video

Dit moet je in februari alvast doen als je deze lente vogels wil laten nestelen in je tuin

Een van de leukste dingen aan de lente is toch wel om nestelende vogels in je tuin te zien. Zie je dat ook dit jaar weer graag gebeuren? Dan moet je nu -in februari- dit alvast doen!

‘In mei leggen alle vogels een ei.’ Dat klopt! Maar vogels zijn ook al weken of zelfs maanden van tevoren bezig met het voorbereiden op de broedperiode. In welke tuin willen ze graag nestelen, is er een vrij huisje beschikbaar of gaan ze weer naar dezelfde als vorig jaar? En hebben ze eenmaal een plekje gevonden, dan begint het grote bouwproces pas! Omdat het voorbereiden al lang van tevoren begint, is het verstandig om als tuineigenaar ook op tijd te zijn met deze voorbereiding. Ja, zelfs in februari al!

vogelhuisje

Het nestkastje schoonmaken

Heb je al een vogelhuisje hangen? Haal deze er dan even af en borstel het nestkastje even helemaal goed schoon, zodat de vogels in een schoon en leeg huisje terecht kunnen en hier een nieuw fijn nestje kunnen bouwen. Hang het nestje vervolgens weer op de juiste hoogte op.

Heb je nog geen vogelhuisje?

Koop of maak er dan gauw een en hang ‘m alvast op. Maar let wel op hoe en waar je ‘m ophangt!

Fotocredits
Headerfoto: Jongsun Lee - Unsplash
Foto 1: William Malott - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4337

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven