Huis
Tuin
Video

Maaien tot 6 graden

In onze tuinkalender zie je precies wat je op welk moment in je tuin moet doen. Deze maand is de hoogste tijd om te maaien.

Het is november! En waar de meeste mannen hun moustache (snor) laten staan onder het mom van Movember (moustache november), is het de hoogste tijd om voor de laatste keer dit jaar het gras te maaien.

Temperatuur

Je zult al vaker gehoord hebben dat je hierna niet meer moet gaan maaien, maar het zit dus zo: gras groeit niet meer als het onder de 6 graden is. Tot een paar jaar terug was het standaard dat we in november niet meer boven deze temperatuur kwamen. Toch is er in de afgelopen jaren veel veranderd en kan het nu in november nog wel warmer zijn.

Lengte

Om deze reden is het verstandig om niet naar de maand te kijken, maar echt naar de temperatuur te kijken. Let wel op dat je het gras rond deze temperatuur niet te kort maait, probeer hierbij een lengte aan te houden van ongeveer 5 centimeter. Hierop kun je de messen van je grasmaaier instellen.

Verzorging

Nu het november is betekent dat niet gelijk dat je helemaal niet meer naar je gras hoeft om te kijken. Om broeien tegen te gaan, is het verstandig om het blad wat van de bomen af valt weg te harken. Ook raden wij aan om in het najaar niet meer te bemesten. En heb je een nieuw grasveld? Verticuteer dan nog niet, hier kun je na een jaar mee beginnen en dan kun je dat ieder voor- en najaar doen.

ID: 2144

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven