Huis
Tuin
Video

Planten tegen vorst beschermen

In onze tuinkalender zie je precies wat je op welk moment in je tuin moet doen. Deze maand is de hoogste tijd voor het beschermen van de planten tegen vorst.

Jij kleedt je waarschijnlijk lekker warm aan tegen de kou, maar vergeet je planten niet. Zij vinden het ook niet prettig om in hun bikini de kou te trotseren.

Kwetsbaar

Planten met een Nederlandse afkomst (of een plek met een vergelijkbaar klimaat) zijn de kou wel gewend en kunnen zichzelf dan ook prima beschermen. Maar er zijn genoeg planten die deze kou niet aankunnen. Deze planten kun jij een handje helpen door stro of aarde op je planten te gooien. Ook kun je een speciale plantenhoes aanschaffen voor de planten die extra vorstgevoelig zijn.

Qua verzorging kun je bijvoorbeeld je hortensia extra turf geven, zodat hij het in het voorjaar weer prachtig gaat doen.

Let op

Stijgt de temperatuur weer? Verwijder dan snel de bescherming zodat je planten weer kunnen genieten van het licht en weer meer zuurstof krijgen.

Sneeuw weghalen

En als je dan toch bezig bent… Verwijder eventuele sneeuw van je planten. Een zware sneeuwlaag kan ervoor zorgen dat de takken van je coniferen breken, dus hou ze sneeuwvrij!

ID: 2129

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven