Huis
Tuin
Video

Snoeien

In onze tuinkalender zie je precies wat je op welk moment in je tuin moet doen. Deze maand is het de hoogste tijd voor snoeien, snoeien en nog meer snoeien!

Pak je schaar er maar bij, want je mag helemaal los! Zo is het het perfecte moment om je hagen te snoeien, maar ook je rozenstruiken en siergrassen zijn aan een knipbeurt toe.

Haag

Om een haag mooi dicht te krijgen moet je hem snoeien. Specifiek de sterk groeiende hagen zoals de liguster, haagbeuk en sneeuwbes. Wanneer hij de gewenste omvang heeft is het prima om alleen de uitstekende scheuten te snoeien.

Rozen

Snoei je prachtige rozenstruik door dood en ziek hout weg te halen. Haal ook gekruiste en naar binnen gegroeide takken weg, maar laat een aantal sterke basisscheuten staan. Een lekker laagje rozenmest rondom je struik en hij kan er in het voorjaar weer tegenaan! Dit is ook hét moment om je roos te planten. Bijvoorbeeld als je een mooie boog in je tuin wilt of een muurbegroeiing. Verwijder langzaamaan het blad dat als bescherming in de tuin lag.

Siergrassen

Yes! De siergrassen kunnen gesnoeid worden. Zo komen ze nog mooier terug in het voorjaar. Wil je ze nou vermeerderen? Dat kan!  Eens per vier jaar kun je de schop er in zetten en ze delen in twee of vier stukken. Succes!

Overige planten

De uitgebloeide winterheide kun je terugsnoeien, terwijl de zomerbloeiende heide ook een kleine snoeibeurt kan gebruiken. Geef de buxus, taxus en hulst mest en water. Snoei fruitbomen met pitvruchten en de bessenstruiken. Verwijder dorre delen van vaste planten. Breng een laagje mest aan in je tuin.

ID: 2156

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven