Huis
Tuin
Video

Helemaal zen: deze schommels kun je makkelijk zelf maken

Een schommel hoeft echt niet alleen voor kinderen te zijn. Ook jij kunt er lekker in wegdromen. Een schommel zelf maken hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Je kunt dit heel makkelijk zelf doen.

Schommels zijn er in alle vormen en maten. Er is dus voor ieder wat wils. Dit zijn een aantal verschillende schommels die je makkelijk in je tuin kunt plaatsen of hangen.

De stoel

De makkelijkste, en meest voorkomende, schommel voor in de tuin is een hangende stoel. Deze stoel kun je hangen aan een pergola of op een andere plek die je goed uitkomt. Je hebt alleen wat stevig touw, haken en de stoel nodig, en je kunt lekker schommelen. In deze tuin is dat bijvoorbeeld heel goed gelukt. 

Bank

Je kunt in plaats van een stoel, ook een bankje ophangen. Zo kun je gezellig met z’n tweeën schommelen, of je gaat er lekker op liggen. Let er wel op dat je geen hele zware bank ophangt, want dan blijft hij misschien niet hangen.

De boom in

Heb je een stevige boom in de tuin? Dit is de perfecte plek om een schommel aan te hangen! Dit geeft een heel natuurlijk effect omdat je de boom echt bij je tuin betrekt. Kies voor een schommel om op te hangen voor een echte botanische sfeer.

Styling

Je hoeft je schommel natuurlijk niet helemaal blank te laten. Leg er bijvoorbeeld een lekker kleedje met een kussentje op. Zit ziet er gezellig uit en je zit ook nog eens een stuk lekkerder.

Niet zo handig?

Heb je twee linkerhanden en lukt het ophangen van een schommel niet? Je kunt ook een hoop mooie schommels krijgen in de winkel. Bijvoorbeeld hangende stoelen of banken met een standaard. Deze zijn handig want je kunt ze neerzetten waar je maar wilt.

Schommels hoeven niet alles buitenshuis te hangen. Ze staan ook heel leuk in huis!

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin
Foto 1: Eigen Huis en Tuin
Foto 2: @Ellestraus 
Foto 3: Gardenista 
Foto 4: The Sorry Girls 
Foto 5: Cox & Cox 

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4523

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven