Huis
Tuin
Video

Met deze tuinmeubels zit je komende zomer goed!

Tuinmeubels
Onze Eigen Achtertuin is af! Als finishing touch wordt Evelyn eropuit gestuurd om tuinmeubels uit te zoeken. Ze dacht dat dat een makkelijke keuze zou worden, maar het nieuwe assortiment blijft haar verbazen. Ze maakt een rondje door de winkel en licht de nieuwigheidjes er even voor je uit.

Evelyn heeft in ieder geval één taak: we hebben een mooie tuinset nodig voor de Surinaamse Tuin van Vincent en Charly.

Tafels

Hoe maak je nu de juiste keuze wat betreft tuinmeubels? Het hangt er eigenlijk gewoon van af hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. En wat je wilt doen natuurlijk. Chillen of goed zitten tijdens de maaltijd? Een bistroset is perfect als je lekker wilt zitten in je voortuin of op je balkon. Heb je meer ruimte, dan kun je kijken voor een mooie eettafel. Die zijn er in alle maten, zelfs van zo’n twee meter lang!

De materialen zijn ook dit jaar weer heel divers. Houten tafels met een stoer aluminium frame zien we veel terugkomen. De poten zijn dan ook nog verstelbaar, zodat bierviltjes onder de poten om hem wiebelproof te maken, verleden tijd zijn. Eucalyptushout is een materiaal dat tegen alle weeromstandigheden kan en dat maakt hem heel duurzaam.

De meeste tuinmeubels zijn gemaakt van hout. Evelyn shopt bij Praxis en zij kopen vrijwel alleen hout in dat is voorzien van het FSC-keurmerk. Je weet dan honderd procent zeker dat voor de bomen die voor je tuintafel gekapt zijn, weer nieuwe bomen zijn teruggezet.

Polywood

Je moet echt twee keer kijken om het verschil te kunnen zien. Het heeft het uiterlijk van behandeld hout, maar dat is het niet. Polywood. Kunststofvezels met een matte structuur, dat levensecht op hout lijkt. Polywood is weersbestendig, onderhoudsvrij en het ‘werkt’ niet: de kans op scheurtjes in je tuinmeubels is nihil. Het frame van polywoodmeubels is van aluminium en die kun je dus makkelijk in de regen laten staan, want aluminium roest niet. De tuinset die we voor Charly en Vincent hebben uitgezocht is gemaakt van Polywood.

Stoelen

Klapstoel, parkbank, loungefauteuil of doodgewone tuinstoel: waar ga je op zitten deze zomer? Een loungeset is al jaren onafgebroken de hit. Maar kijk eens verder, naar bijvoorbeeld wickersets. Wicker is een hoogwaardig kunststof. Het is ontzettend sterk, UV- en weersbestendig en onderhoudsvrij. Wicker lijkt op rotan en meubels die hiervan gemaakt zijn, hebben altijd een aluminiumframe. Buitenstaan in de regen vinden ze dus helemaal niet erg! In de set die Evelyn uiteindelijk op de kop tikt, zit nog een ander handigheidje: de kussens kun je makkelijk opbergen in de bank zelf én in een aparte box.

Mix & Match

Evelyn heeft na lang zoeken toch haar keuze kunnen maken, maar wat nu als je niet zo’n snelle beslisser bent? Geen nood, want Praxis heeft daar een goede oplossing voor gevonden! Tegenwoordig zie je namelijk steeds vaker dat tafels gecombineerd worden met diverse soorten stoelen. Mocht je alleen de tafel mooi vinden, maar de stoelen niet, dan kun je dus zelf je eigen set samenstellen. Kijk op de website hoe je dat doet!

ID: 618

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven