Huis
Tuin
Video

Zoek jij nog inspiratie voor je kids? Zelf word je er ook blij van

Heb je inspiratie nodig voor DIY projecten waar niet alleen kinderen maar ouders ook blij van worden? Wij geven je 5 tips om zelf de leukste speelelementen in en rondom je woning te creëren.

Zandbak kraanwagen

Met een paar steigerhouten planken bouw je zelf in 8 stappen de leukste zandbak in de vorm van een kraanwagen voor je kids. Met een echt werkende katrol en zelfs een plantenbak voor je kruiden, misstaat deze zeker niet in je achtertuin.

Wigwam

Met slechts een paar items kun je de mooiste wigwam voor in je tuin bouwen. Door het gebruik van oude meubelonderdelen ben je meteen van de  rommel af die op je zolder te vinden was, en de kinderen beleven de ultieme buitenspeel ervaring.

Speelkelder

Soms is het fijn als de speelhoek voor de kinderen afgezonderd is zodat je zelf geen last hebt van de rondslingerende auto’s en poppen en de kinderen hun eigen plekje hebben. Een ongebruikte kelder is hier perfect voor. Nicolette Kluijver laat in deze aflevering zien dat ze voor haar twee kinderen de perfecte speelkelder heeft gemaakt. Door schuimrubberen matten op de vloer te plaatsen maak je de omgeving veilig en kunnen de kids helemaal los gaan.

Trap decoratie

Is je trap nodig toe aan een opknapbeurt? Voeg dan meteen wat persoonlijkheid toe door de stootborden te laten beschilderen door je kinderen. Ga voor een paar treden of doe ze allemaal, de keuze is aan jou. In dit voorbeeld zie je hoe twee kunstwerkjes de hele trap een vernieuwde look en feel geven.

Vloerpatroon

Fleur je vloer op door er een tof ruitpatroon op te schilderen! De basis is een onbehandelde grenen vloer waarop een grondverf en basis laag verf worden aangebracht. Vervolgens kan je elk mogelijk patroon op de grond maken. Hoe je dit precies doet, leggen we uit in het volgende filmpje. Wil je nog meer inspiratie voor vloerpatronen? We hebben ook nog een DIY artikel geschreven over een kleurrijk grafisch vloerpatroon!

ID: 3125

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven