Huis
Tuin
Video

Eigen Huis & Tuin helpt: Hoe betegel je een badkamer met kleine tegels

Ben je van plan je badkamer te betegelen met kleine tegeltjes, maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Thomas legt het je uit in de bovenstaande video.

Thomas geeft je tips en tricks om rekening mee te houden wanneer je je eigen badkamer gaat betegelen met kleine tegels.

Waterdicht met kimpasta

Heb je een nis in je badkamermuur speciaal voor alle shampooflessen? Handig! Het is alleen wel belangrijk om alle hoeken waterdicht te maken. Dit doe je met kimband, wat je aanbrengt tussen twee lagen kimpasta. 

Afmetingen

Het is het handigst én het mooist om van tevoren te bedenken wat de afmeting van de tegels én de hoogte van de badkamerwand is, zodat je niet met halve tegels uitkomt.

Geen deuken

Omdat je te maken hebt met kleine tegeltjes die je moet aandrukken, krijg je al gauw deuken in je tegelwand. Daarom kun je dit het beste doen met de voegspaan, zodat je een mooie vlakke wand krijgt. 

Vanuit het midden werken

Om netjes en recht uit te komen is het het handigst om vanuit het midden naar links, rechts, onder en boven te werken, per vlak. Zo kom je altijd goed en netjes uit.

Succes!

Meer hulp nodig?

Bekijk hier al onze andere handige hulpvideo's!

Marjolein Sintenie
ID: 9061

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven