Huis
Tuin
Video

Voor Hetzelfde Geld #1: Amsterdam verlaten en filerijden voor een droomplek op het platteland?

Durven Rick en Annette hun appartement in Amsterdam op te geven voor een riant huis op het Brabantse platteland? In Voor Hetzelfde Geld krijgt een Amsterdams koppel de kans om een weekje te ‘proefwonen’ in een potentieel droomhuis ver van hun vertrouwde stadje.

Rick en Annette wonen al een jaar of 3 in Amsterdam met hun dochtertje. Ze houden van de levendigheid van de hoofdstad, maar ze willen ook groter wonen én een riante tuin. Om dit te kunnen realiseren kunnen ze twee dingen doen: afwachten tot ze de loterij winnen óf de grote stad verlaten en naar het platteland verhuizen. Buiten de randstad kunnen ze met de opbrengst van hun Amsterdamse appartement van 90 m² namelijk een prachtig vrijstaand huis mét ruime tuin kopen.

 

 

Een paar kleine eisen

Natasja Froger gaat samen met de makelaar voor het jonge gezin op zoek naar drie mooie huizen, waar ze geblinddoekt heen rijden en mogen proefwonen in één van de huizen. Rick en Annette hebben echter een paar voorwaarden: Geen Almere en ook geen Rotterdam. Daarnaast hopen ze dat het woon-werkverkeer beperkt kan blijven tot maximaal een uur reistijd.

Logeerweek

De logeerweek is bedoeld om kennis te maken met het dorpse leven op het platteland. Kunnen ze er aarden? Kunnen ze leven met dagelijks in de file staan? Krijgen ze last van heimwee? En dé allergrootste vraag: is dit daadwerkelijk hun droomhuis en nemen ze de stap om daadwerkelijk te ‘emigreren’ naar het platteland? Kijk de aflevering terug op Videoland of bekijk de compilatie hierboven. 

Voor hetzelfde geld is elke maandag te zien om 20:30 op RTL 4.

Marjolein Sintenie
ID: 9564

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven