Huis
Tuin
Video

Voor Hetzelfde Geld #3: van Rotterdam naar Groningen voor de dorpse rust

Veel Rotterdammers zouden hun stad voor geen goud verlaten, maar voor Eelke en Joyce gaat dat niet op. Zij zijn de drukte zat en dromen al jaren van een leven op het platteland.

Eelke en Joyce wonen met hun twee kinderen in Rotterdam, maar stiekem dromen ze er al lange tijd van om te gaan ‘emigreren’ naar het platteland. Ze zijn allebei dol op groen en zouden dan ook een grote tuin willen bij hun toekomstige droomhuis, mét misschien zelfs een weiland voor hun eventuele toekomstige paard. Mooi aangelegd hoeft de tuin niet te zijn, als de ruimte er maar is.

Maar… waar staat dat droomhuis dan eigenlijk? In Voor Hetzelfde Geld gaan ze op onderzoek uit. Ze krijgen namelijk de kans om drie ‘verrassingshuizen’ binnen hun budget te bezichtigen zonder dat ze weten waar de huizen zich bevinden. Uiteindelijk mogen ze in één van de drie huizen een weekje proefwonen.

Huis 1

Het eerste huis bevindt zich in het Groningse Vledderveen en ligt op 246 km afstand van Rotterdam. Met 2 hectare grond, een rijbak én een paardenstal lijkt het een schot in de roos. Binnen is het een stuk bescheidener met een woonoppervlak van 110 m². In Vledderveen woon je maar liefst 60% goedkoper dan in Rotterdam. 

Huis 2

Het tweede huis in Nieuwe Pekela ligt eveneens in Groningen en ligt dus ook op 246 km afstand van Rotterdam. Dit huis heeft een woonoppervlak van 171 m² en is ruim honderd jaar oud, wat betekent: veel onderhoud. In Nieuwe Pekela woon je 50% goedkoper dan in Rotterdam.

Huis 3

Ook het derde huis ligt in Groningen, namelijk in Finsterwolde op 270 km afstand van Rotterdam. Deze woonboerderij heeft een woonoppervlak van 140 m² én een grote tuin met zowel aan de voor- als achterzijde vrij uitzicht over de weilanden. In Finsterwolde krijg je 50% meer huis voor hetzelfde geld in Rotterdam.

Logeerweek

De logeerweek is bedoeld om kennis te maken met het dorpse leven en om te kijken of ze een beetje kunnen aarden op het ‘platteland’. En dat laatste lijkt meteen al aardig te lukken, want ze zijn nog maar een paar uur in hun ‘nieuwe dorp’ of ze hebben gelijk al contact met buurtgenoten die hen graag advies willen geven over de buurt. Met de buurt lijkt het dan ook wel goed te zitten, maar of het huis ook écht een match is? 

Kijk de aflevering terug op Videoland of bekijk de compilatie hierboven.

Voor Hetzelfde Geld is elke maandag te zien om 20:30 op RTL 4. 

Aflevering 1 en 2 gemist?

Of bekijk de compilatievideo's van Kopen Zonder Kijken.

Marjolein Sintenie
ID: 9674

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven