Huis
Tuin
Video

Voor Hetzelfde Geld #4: op zoek naar stilte buiten Amsterdam. Of toch niet?

Ras-Amsterdammers Assie en Piero zitten er over te denken om Amsterdam te verruilen voor een rustigere woonplek. Maar waar? Dat weten ze niet. Ze nemen de proef op de som in Voor Hetzelfde Geld.

Assie en Piero wonen al jaren in Amsterdam, maar ze voelen zich er de laatste tijd niet echt meer thuis door de vele toeristen, horeca, fietsers en het drukke verkeer. Daarbij is hun laatste kind onlangs uit huis gegaan. Tijd om de stap te wagen en te ‘emigreren’ naar een plek buiten hun eigen Amsterdam? Dat is zeker. Maar waar dan?

In Voor Hetzelfde Geld gaan ze op onderzoek uit. Ze krijgen namelijk de kans om drie droomhuizen binnen hun budget te bezichtigen zonder dat ze weten waar de huizen zich bevinden. Uiteindelijk mogen ze in één van de drie huizen een weekje proefwonen.

Ze hebben een ruim budget, namelijk tussen de 700.000 en 800.000 euro. Maar wat kun je daar voor kopen buiten Amsterdam? Eén ding is zeker: een stuk grotere woning dan je in Amsterdam voor dat geld koopt. Maar wat vooral voor Assie en Piero belangrijk is: kunnen ze een beetje aarden in de dorpse rust?

Huis 1

Het eerste huis is een prachtig gerenoveerde woonkerk in Hoofdplaat, Zeeuws-Vlaanderen, en ligt op 228 kilometer afstand van Amsterdam. Het huis heeft een woonoppervlak van 700 vierkante meter. De vierkante meterprijs ligt 65% lager dan in Amsterdam. 

Huis 2

Het tweede huis ligt op 119 kilometer afstand in het idyllische Nijland in Zuidwest Friesland. De voormalige rentenierswoning stamt uit 1867 en heeft een woonoppervlak van 455 vierkante meter. En ook hier ligt de vierkante meterprijs 65% lager dan in Amsterdam.

Huis 3

Tot slot ligt het derde huis op 115 kilometer afstand in het Friese Oosterzee. Dit oude koopmanshuis uit 1782 is een rijksmonument en wordt ook wel ‘het kasteeltje’ genoemd. Het heeft een woonoppervlak van 350 vierkante meter. Wederom ligt de vierkante meterprijs 65% lager dan in Amsterdam. 

Logeerweek

De logeerweek is bedoeld om kennis te maken met het dorpse leven en om te kijken of ze een beetje kunnen aarden op het ‘platteland’. En vooral dat laatste is nogal een dingetje voor Assie en Piero. Hoe dit afloopt zie je in de compilatie hierboven.

Bekijk de hele aflevering terug op Videoland of bekijk de compilatie hierboven.

Voor Hetzelfde Geld is elke maandag te zien om 20:30 op RTL 4.

Marjolein Sintenie
ID: 9722

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven