Huis
Tuin
Video

Voor Hetzelfde Geld #5: van Utrechtse nieuwbouw naar droomhuis mét B&B

Stephanie en Remon zijn de drukte van Utrecht zat. Ze zoeken dan ook regelmatig de rust op, maar willen die rust nu het liefst naar huis halen. Daarnaast zijn ze op zoek naar een plek waar ze hun eigen Bed and Breakfast kunnen beginnen.

Stephanie en Remon hebben onderhand al in heel Utrecht gewoond, maar nu ze kleine kinderen hebben zijn ze sinds enige tijd neergestreken in een nieuwbouwwoning in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Toch vinden ze het ook daar te druk. Ze hebben dan wel een caravan waar ze regelmatig heen gaan, maar het liefst willen ze die rust gewoon thuis hebben.

Tijd om te ‘emigreren’ naar het platteland? Daar zijn ze vrijwel zeker van. Maar waar naartoe? Dat gaan ze proberen te ontdekken in Voor Hetzelfde Geld. Ze krijgen namelijk de kans om drie potentiële droomhuizen binnen hun budget van €450.000 te bezichtigen, zonder te weten waar deze huizen staan. Het huis dat ze het meeste aanspreekt mogen ze een weekje betreden tijdens de logeerweek. Hun enige vereiste? Dat er ruimte is om in de toekomst mogelijk een Bed and Breakfast te starten. En daar is bij alledrie de huizen dan ook rekening mee gehouden.

Huis 1

Het eerste huis is een villa uit 1920 in het Brabantse Mill, op 91 kilometer afstand van hun huidige woonplaats. Het huis is opgedeeld in drie woongedeelten. Het gedeelte waar Remon en Stephanie kijken heeft een woonoppervlak van 172 vierkante meter met een riante tuin. De vraagprijs is 400.000 en de vierkante meterprijs ligt 42% lager dan in Utrecht. 

Huis 2

Huis nummer twee is een voormalige varkensstal en ligt in het Twentse Lattrop, op 167 kilometer afstand van Utrecht. Het heeft een woonoppervlak van 207 vierkante meter. De vraagprijs is €450.000 en de vierkante meterprijs ligt hier 40% lager dan in Utrecht. 

Huis 3

Het derde huis is een voormalige schoolmeesterswoning uit 1864 en ligt in het Groningse Niekerk op 183 kilometer afstand van Utrecht. Het monumentale pand heeft een woonoppervlak van 200 vierkante meter. De vraagprijs is 449.000 euro en de vierkante meterprijs ligt hier maar liefst 50% lager dan in Utrecht. 

Logeerweek

Er is overduidelijk sprake van liefde op het eerste gezicht bij één van de huizen. Maar welk huis het wordt en of het uiteindelijk ook écht ware liefde is? Dat gaan ze ontdekken in de logeerweek. Dit weekje proefwonen is namelijk bedoeld om te kijken of het huis daadwerkelijk hun droomhuis is, maar ook om kennis te maken met het dorpse leven. Remon en Stephanie maken goed gebruik van deze logeerweek, want ze bezichtigen zelfs alvast een potentiële basisschool voor de kinderen! Of het huis ook daadwerkelijk een match is? Dat zie je in de compilatie hierboven, of bekijk de hele aflevering terug op Videoland.

Voor Hetzelfde Geld is elke maandag te zien om 20:30 op RTL 4.

Marjolein Sintenie
ID: 9775

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven