Huis
Tuin
Video

Parels & Prullen: Carola's herinnering aan haar overleden vader [video]

Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week: Carola van Vliet. “Elke keer als ik het zie hangen, denk ik weer aan mijn vader.”

Sober wonen

Carola van Vliet (51) is een echte interieur junkie. Niet alleen is ze de hele dag bezig met het opdoen van inspiratie, ook is ze een heuse verzamelaar van spullen. Van een houten, brocante kandelaar tot een doorleefd buikkastje. Zo lang het maar past binnen een ‘sober interieur’: een landelijke woonstijl waar bruin- en grijstinten domineren. Een term die je volgens Carola zeker niet moet verwarren met ‘somber wonen’. “Het straalt juist rust uit en ik vind het heel sereen.” 

Leven tussen de prijskaartjes

Zo’n acht jaar geleden besloot ze dan ook van haar hobby haar werk te maken. “Mijn zoon Jordy ging op kamers, dus ik dacht; ‘Laat ik een webshop beginnen’.” Dat bleek een schot in de roos te zijnNu verkoopt ze via haar webshop haar verzameling aan landelijke meubels en accessoires, die eerst allemaal een plekje in haar eigen interieur krijgen. Mijn huis is mijn showroom. Ik woon tussen de prijskaartjes”, lacht Carola. Het is volgens de goedlachse Moordrechtse een voordeel dat ze de items vanuit huis verkoopt. “Als mensen zien hoe het gestyled is, weten ze hoe het óók kan.”  

Gedachte aan haar vader

Hoewel dus veel spullen te koop zijn, is er één item dat ze echt nooit weg zou doen. “Als ik het zie, dan denk ik weer aan mijn overleden vader.” Dat terwijl ze het eigenlijk niet zo mooi vindt. “Het verhaal erachter vind ik gewoon zo leuk. Het is echt iets uit mijn jeugd, waar iedereen altijd hard om moest lachen. Dat is iets wat me altijd bij is gebleven. Toen mijn vader in 2011 overleed en de spullen uit mijn ouderlijk huis weggingen, was dat dan ook het enige item dat ik echt wilde hebben.”

Nieuwsgierig naar het bijzondere verhaal van opera Pietje? Klik dan hier

Tekst
Lotte Wullems 

ID: 4313

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven