Huis
Tuin
Video

Parels & Prullen: Opera Pietje over de goeie ouwe tijd [video]

Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week: Piet Bos, beter bekend als de Jordanese Opera Pietje. “Ik ben altijd bezig met muziek.”

Ouderwets gezellig

In het ouderlijk huis, waar hij al 82 jaar woont, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Van de bloemetjesbank tot het gehaakte kleedje over de bijzettafel. “Het ziet er nog hetzelfde uit als vroeger, nog steeds even gezellig”, lacht Piet. Hij kijkt dan ook met een warm hart terug naar de tijd dat hij er nog met zijn ouders woonde. “Samen met mijn vier jongere broers sliep ik op zolder, mijn zus had haar eigen slaapkamer. Het was een geweldige tijd. Vroeger kon alles.” Vooral de zondagen laten de glimlach op zijn gezicht extra breed worden. “‘s Morgens lekker eten, dan bakte ik een dikke koek of heerlijke karbonades. Daarna gingen we met onze vader en moeder naar de markt. Dat was echt een feestje. Het enige uitje van de week.”

Kunst en kitsch

Het gezin had het de eerste jaren na de oorlog niet breed. Piet zorgde daarom niet alleen voor zijn broers en zusje, maar hielp later ook zijn ouders met hun handel op de markt. “We struinden de straten af en hoopten wat moois te vinden. Kunst en kitsch, noem je dat tegenwoordig.”

Nooit meer weg uit de Jordaan

Sinds de dood van zijn vrouw Thea, met wie hij 53 jaar getrouwd is geweest en zijn eigen gezin stichtte, woont Piet alleen in zijn geliefde stekje middenin de Jordaan. Stil zal het er echter niet klinken. Er is namelijk één item in huis dat hij nooit weg zou doen. Iets waar eigenlijk zijn hele leven om draait. “Maar ook mij krijg je hier niet meer weg hoor”, voegt Piet er snel aan toe. “Alleen tussen zes plankies.”

Benieuwd naar het dierbare item van Carola? Klik dan hier!

Tekst
Lotte Wullems 

ID: 4413

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven