Huis
Tuin
Video
& Keukenloods.nl

Dit zijn de keukentrends voor 2019

Wie herinnert zich de keukens met gordijntjes als kastdeuren nog? Of de hele landelijke keukens met wit en hout? Tegenwoordig kiezen we liever voor keukens die wat meer opvallen en wat moderner zijn. Goud, zwart en marmer zijn geen gekke kleuren meer voor onze keukens. We bespreken de trends van 2019 met Elisabeth van der Eijk, trendwatcher bij keukenloods.nl.

Eilandkeuken

“Dit is een trend die de afgelopen jaren een flinke opmars heeft gemaakt. Als het even kan, kiezen mensen voor een eilandkeuken. Logisch ook, want naast dat het mooi is, is het ook nog eens heel praktisch. Extra ruimte om kruidenpotjes uit te stallen, om te werken of om de vaatwasser in te verbergen.”

Bovenkastjes

“Bovenkastjes zijn steeds minder populair. Mensen kiezen vaker voor ijzeren rekken of leuke planken en dit is ontzettend bepalend voor je keuken. Sommigen nemen helemaal niets meer, dat zien we ook veel. Dit is iets dat de afgelopen jaren is opgekomen, maar waar mensen altijd aan moeten wennen. We hebben het veel voorbij zien komen op social media en nu zie je dat dit doorzet in keukenland.”

Spoelen maar

“Bijzondere spoelbakken zijn ook een trend. Waar mensen vroeger vooral gingen voor witte keramieken spoelbakken of praktische ijzeren, willen ze nu iets speciaals. Bijvoorbeeld terrazzo spoelbakken, zwarte spoelbakken in gun metal (glimmend zwart) of gouden spoelbakken.”

Eenheid

“Een andere trend zijn keukens in één kleur. Dus een gehele zwarte of witte keuken bijvoorbeeld. Maar je ziet ook wel keukens helemaal van hout of heel donkerbruin met een nerfje.”

Afzuiger

“Kookveldafzuiging is iets wat we steeds meer zien. Op die manier heb je niet zo’n (meestal lelijke) unit in het zicht. Het is bijvoorbeeld ook een uitkomst voor mensen met een schuin dak appartement in Amsterdam. Het afzuigsysteem zit namelijk in je keukenkastje, dus het neemt wel echt ruimte in, maar als je een schuin dak hebt, is dit juist weer heel handig. De keukenverkoper adviseert je daar ook in. Net als in het afzuigsysteem, waarin je kunt kiezen voor een filter dat de afzuigdampen filters (recirculatie), maar je kunt ook kiezen voor een afzuiging naar buiten.”

Hidden kitchen

“Hidden kitchens’ zien we nog iets minder in de winkel, maar is wel bezig met naamsbekendheid. Dit is een keuken die is weggewerkt achter kasten en deuren. Soms is alles weggewerkt, dan is het een onderdeel van het gehele interieur design. Dat is echt heel erg strak. Als je de keuken nodig hebt, schuif je de deuren open en daar komt dan je keuken vandaan. Heel erg modern!”

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken of wil je de laatste trends bewonderen? Kijk dan even op de website van Keukenloods.nl voor meer keukeninspiratie. Ze hebben 14 vestigingen door heel Nederland. Voor een adviesgesprek kun je het beste even een afspraak maken, de adviseur heeft dan uitgebreid de tijd om je advies te geven.

ID: 8217

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven