Huis
Tuin
Video
& Keukenloods.nl

Zwarte keukens: waarom wij ervan houden

Een van de grootste trends in keukenland: een zwarte keuken! Waar mensen vroeger graag voor een tijdloze witte keuken gingen, wordt nu steeds vaker voor een – net iets spannendere, maar minstens zo tijdloze – zwarte keuken gekozen. Twijfel je? Het is echt het overwegen waard.

#1. Het is tijdloos

Als mensen het over tijdloze keukens hebben, denken ze vaak aan een witte keuken. Logisch, maar zwart is niet per definitie minder tijdloos. Eigenlijk is het nét zo tijdloos als een witte keuken! Het kan perfect in ieder interieur, want het is een neutrale kleur en daardoor minder tijd (of smaak)gebonden dan bijvoorbeeld een keuken met een gele wand of blauwe kastjes.

#2. Het is goed te stijlen

Een zwarte keuken is perfect te stijlen. Juist een zwarte keuken past in ieder interieur. Bovendien is het assortiment zwarte keukens steeds uitgebreider, waardoor je ook keuze hebt in materialen, vormen en ‘type’ zwart. Matzwart voor een industriële look, hoogglans voor een klassieker interieur en een houten, zwarte keuken voor een landelijk gevoel.

#3. Schoonhouden

Mensen zijn bij een zwarte keuken vaak bang dat het moeilijk schoon te houden is, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn. Tegenwoordig zijn er veel verschillende materialen en er bestaan zelfs keukenfrontjes waarop vette vlekken geen kans krijgen door een speciale coating laag.

#4. Het blijft mooi

Een zwarte keuken blijft mooi. Veel mensen denken dat zwart een kleur is waar je op uitgekeken raakt, maar het is eigenlijk – net als wit - een hele neutrale kleur. Zoals eerder gezegd matcht-ie in ieder interieur en kun je hem, met een paar simpele aanpassingen als leuke accessoires of mooie planten, een heel andere look geven.

#5. Gedeeltelijk

Vind je een zwarte keuken mooi, maar een geheel zwarte keuken toch nog een stapje te ver? Dan kun je natuurlijk ook zwarte elementen in je, bijvoorbeeld, witte keuken toevoegen. Een zwarte spoelbak, koelkast of kraan en je hebt meteen een net iets andere keuken dan anders.

Liever een andere kleur keuken dan zwart? Hier kun je genoeg keukeninspiratie opdoen!

ID: 8216

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven